Let3

Let3

Jedan od bendova koji će predstavljati domaće snage je Let3. Ne treba ih previše predstavljati našoj publici, svojim višegodišnjim djelovanjem i beskompromisnim scenskim nastupima, postali su jedan od najjačih imena na domaćoj glazbenoj sceni.

Godina rođenja LET 3 je 1987. godina kada bilježe prvi diskografski izlaz s dvije pjesme na kompilaciji "Rijeka - Pariz - Texas". U nastavku karijere krug štovatelja se širi, a općenito je popularno glazbena javnost postajala svjesna da LET 3 nisu samo bizarni, bučni čudaci nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava. Od 1989. godine kada su izdali debi album "Two Dogs Fuckin", uslijedili su "El Desperado" (1991.), "Peace" (1994.), dvostruki live album "Živi kurac" (1996.), "Nečuveno" (1997.), "Jedina" (2000.), «Bombardiranje Srbije i Čačka» (2005.), i reizdanje „Bombardiranja Srbije i Čačka" (2007.). Prošle godine LET3 je obilježio dvadesetu godišnjicu djelovanja koncertima u Rijeci i Zagrebu.

S brojnim glazbenim nagradama pod rukom, spomenicima erektiranim u njihovu čast i naramkom hitova, LET3 beskompromisno marširaju naprijed svako malo iznova potvrđujući etiketu našeg najuzbudljivijeg benda, kako na nosaču zvuka, tako i uživo na pozornici.

Sada već kultni album „Bombardiranje Srbije i Čačka" u rekordno kratkom roku se svrstao među antologijska izdanja domaće rock glazbe čemu su zasigurno krive gomile dobivenih nagrada i nekoliko stotina odsviranih koncerata, u tuzemstvu i inozemstvu. Sve to skupa događa se 20 godina od početka rada benda, 20 godina u kojima su svojom glazbom, ali i potpuno nekonvencionalnim pristupom umjetnosti promijenili našu scenu.

"Ove godine Let3 će nastupiti na Vip INmusic Festivalu i time mu dati neprocjenjivu vrijednost." - poručuju Let3. Moći ćete ih čuti na Tuborg Green Stageu u kasnim večernjim satima gdje će se nastaviti fešta do ranih jutarnjih sati...

www.myspace.com/lettri