Kiril Džajkovski

Kiril Džajkovski

Kiril Live with special guests Gaea (NY) & Sercuk Orchestra

Kiril Džajkovski, međunarodno priznat glazbenik iz Makedonije, majstor elektronike, najbolje je znan po svojim izdanjima u kojima kombinira makedonski etno s elektronikom. Osnivač je sastava Bastion i bio je član makedonskog sastava Leb i sol.
Kiril se devedesetih godina preselio u Australiju gdje se bavio eksperimentalnom glazbom, etno-elektronikom. Eksperimentiranje je rezultiralo izdanjem 'Synthetic Theatre' koji su australske nezavisne radijske postaje iznimno dobro prihvatile. Godine 2000. izdao je album 'Homebound' na kojem je nastavio s uspješnim kombiniranjem makedonskog etna s elektronikom. Album je doživio odlične recenzije u Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Japanu. Singl 'Primitive Science' remiksirali su eminentni londonski producenti i Dj-i poput Bushwacka, Subsonic Legacyja i Dreadzonea, koje ćemo također imati prilike čuti i vidjeti na ovogodišnjem Vip INmusicu.
Osim toga, Kiril se bavi i pisanjem glazbe za film, televiziju i kazalište. Napisao je glazbu za filmove 'Dust' Milka Mančevskog, 'Golemata voda' Ive Trajkova (za koju je dobio nagradu u kategoriji najboljeg soundtracka na Valencia Film Festivalu 2005.) i 'Balcancan' Darka Mitrevskog.

Prošle godine u Inđiji je pred oko 80 000 ljudi prije nastupa Red Hot Chili Peppersa održao spektakularan nastup sa bendom koji broji ukupno 11 glazbenika na pozornici. Na isti način će nastupiti i na Vip INmusic festivalu, što će biti njegov prvi live nastup sa bendom u Hrvatskoj.

Ovog ljeta Kiril uživo predstavlja svoj novi materijal za nadolazeći album, kao i starije radove poput ‘Homebound' i‘Religion & Sex', te ekskluzivne remikseve iz filmova 'Dust', 'Golemata voda' i 'Balcancan'. Nastupit će na noćnom Tuborg Green stageu i zagrijavati atmosferu u kasnim večernjim satima!