Jazzanova (dj set)

Jazzanova (dj set)

Novi potvrđeni izvođač na Radio 101 Stageu je Jazzanova - najpoznatija berlinska producentska i DJ grupa. Taj se kolektiv smatra jednim od najzaslužnijih promotora glazbenih stilova kao što su nu-jazz, chillout i jazz house, povezujući dub i brazilijanu, jazz i house, afričku muziku i downbeat s technom i minimal technom. Uz to, osnivači su etikete Sonar Kollektiv za koju su svoje albume objavljivale nu-jazz zvijezde kao što su Azymuth, Nuspirit Helsinki, Dixon, Wahoo, Forss, Micatone, Clara Hill, Georg Levin, Far Freddys Drop, Benny Sings, Domu, Dimlite, Slope, Moonstar, Robag Wruhme, Eva Be i mnogi drugi. Svoj utjecaj Jazzanova je uspjela proširiti i remiksiranjem pjesama koje su potpisali bendovi pristigli iz različitih glazbenih svjetova - Calexico, Lenny Kravitz, Incognito, Masters At Work, 4 Hero, Trüby Trio, Ian Pooley samo su neki od njih. Ove šarolike suradnje opravdavaju njihovu ideju da im pokretačka energija nije stil ili žanr, već dobri međuljudski odnosi. U skladu s tim, Jazzanova je 2002. naslovila i svoj prvi album ˝In Between".

Tijekom svog djelovanja Jazzanova je gostovala u brojnim svjetski poznatim klubovima kao što su Fabric, The End i Ministy of Sound. Njihov rad prate i brojni glazbeni magazini: Straight No Chaser, DJ Mag, Face, Wire, Guardian, The Observer Music Monthly, The Independent, a kompilacije i albume distribuirali su im najpoznatiji svjetski izdavači - Universal, EMI, WEA, Sony, BMG... Njihovi radovi mogu se pronaći na preko 450 kompilacija među kojima treba izdvojiti ˝Gilles Peterson Worldwide˝, ˝Fabric 25 & 26˝, ˝DJ Kicks˝, a neke od pjesama im se nalaze na soundtrackovima poznatih TV serija poput ˝Six Feet Under˝, ˝CSI Miami´ i ˝Nip/Tuck˝.
DJ set Jazzanove poziv je svim ljubiteljima glazbe koji su spremni za prihvaćanje novog i izvrtanje starog pogleda na glazbu - te svakako onima spremnima na ples.