[Promjena u programu] - Belle and Sebastian ipak ne dolaze na INmusic festival #15 u 2022. godini zbog preklapanja u rasporedu odgođene turneje

09.06.2021
[Promjena u programu] - Belle and Sebastian ipak ne dolaze na INmusic festival #15 u 2022. godini zbog preklapanja u rasporedu odgođene turneje

Izjavu benda prenosimo u cijelosti: "S velikim žaljenjem obavještavamo vas da Belle and Sebastian ipak neće moći nastupiti na INmusic festivalu u Hrvatskoj iduće godine zbog preklapanja u rasporedu turneje. Radujemo se idućoj prilici da nastupimo u Hrvatskoj u skoroj budućnosti."

[9.6.2021.] Stuart Murdoch i Stuart David osnovali su Belle and Sebastian 1994. godine u Glasgowu gdje su za fakultetsku izdavačku kuću Electric Honey 1996. izdali debitantski album 'Tigermilk' u, danas raritetnoj, nakladi od svega 1000 kopija. Iste godine izdan je 'If You're Feeling Sinister' za Jeepster Records, koji će 1999. objaviti i reizdanje debitantskog albuma, kao i naredna tri studijska izdanja – 'The Boy With An Arab Strap', 'Fold Your Hands Child', 'You Walk Like a Peasant' i 'Storytelling'. Uslijedila su četiri studijska albuma – 'Dear Catastrophe Waitress' (2003), 'The Life Pursuit' (2006), 'Belle and Sebastian Write About Love' (2010), 'Girls in Peacetime Want to Dance' (2015) – i najrecentnije izdanje iz 2019. godine, odnosno originalna glazba za film 'Days of the Bagnold Summer', u kojoj glavnu ulogu igra Earl Cave, sin Nick Cavea. Belle and Sebastian, koji su ime benda odabrali po televizijskoj adaptaciji istoimene francuske novele o dječaku i njegovom psu, jedan su od najvažnijih indie pop sastava i svojevrsni rodonačelnici žanra koju publika strastveno podržava od samih početaka – čak do mjere da su 2005. godine i službeno od strane publike izabrani za „najbolji škotski bend“ u oštroj konkurenciji. Premijerni nastup jedinstvenih Belle and Sebastian u Hrvatskoj održati će se u sklopu odgođenog jubilarnog petnaestog izdanja INmusic festivala u lipnju 2022. godine.

Belle and Sebastian se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killersa, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones i White Lies u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 20. do 22. lipnja 2022. godine. Ograničen broj najpovoljnijih trodnevnih festivalskih ulaznica za INmusic festival #15 po cijeni od 499kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala.