O Zagrebu

Otkrijte šarm jednog od najživopisnijih europskih gradova, bogatog kulturnog nasljeđa, dinamične atmosfere i prekrasnih zelenih površina.

Svatko ima svoj doživljaj Zagreba

Netko ga vidi kao živahnu metropolu, a netko kao grad napravljen po mjeri čovjeka. Mnogi u njemu vole neizgubljenu vezu s prirodom, a druge privlači bogatstvo mogućnosti velikoga grada. Zagreb se time ne opterećuje.

On je na trenutak glavni grad sa svom ozbiljnošću svojih institucija, ali već začas on postaje opuštenim mjestom koje će vas osvojiti svojim nepretencioznim šarmom. U jednoj će vas ulici iznenaditi užurbani ritam uvijek budnog velegrada, a već iza ugla opčinit će vas slikovita uličica u kojoj je najglasniji zvuk pjev ptica i u kojoj je prevladavajući doživljaj gotovo ladanjski.

Zagreb se ne opterećuje ni svojom fizionomijom

U starijemu, povijesnom dijelu on je brežuljkast, vijugav i organski uklopljen u svoj okoliš, dok su noviji dijelovi grada pravilni i prostrani, sa širokim avenijama potpuno prilagođenim savskoj ravnici.

Zagreb se ne opterećuje ni svojom geografijom. Iako je čvrsto na kontinentu, u njegovu se zraku osjeti dašak Mediterana, ne samo zbog njegove blizine, već i zbog načina života. Neposrednost i ljubav prema ulici, trgu, razgovoru, druženju, hrani i, općenito, životu važne su odlike Zagrepčana.

To je Zagreb

Povezanost s Mediteranom u Zagrebu toliko je snažna da čak i tijekom zimskih mjeseci terase kafića i restorana predstavljaju popularno odredište, a ulice i trgovi vrve ljudima i bogatim sadržajima. Tu prirodnu sljubljenost opjevao je i hrvatski pjesnik Slavko Mihalić: „Prolazim Zrinjevcem, dotiče me more.”

To je Zagreb. Jedinstven spoj kontinentalne i mediteranske Hrvatske, metropola, ali i grad u kojem je sve nadohvat ruke. Proturječja zagrebačkih ulica, od kojih su neke mirne i tihe, a neke pulsirajuće, savršeno odražavaju karakter Zagreba, grada u kojem svatko pronalazi nešto za sebe. I baš zato što ne postoji jedan Zagreb, on je jedan i jedinstven.

Svatko ima svoj doživljaj Zagreba, kreiraj svoj uz pomoć Zagreb Carda!

Zagreb Card vam štedi i vrijeme i novac tako što vam omogućava korištenje javnog gradskog prijevoza (ZET) i besplatan ulazak u Muzej prekinutih veza, Muzej čokolade, Muzej grada Zagreba, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla i Zagreb Zoo.

Zagreb Card dostupan je za online kupnju i u Centrima za posjetitelje na trgu bana Josipa Jelačića i u Zračnoj luci Franjo Tuđman.