INmusic festival INmusic festival

About

Dobrodošli na INmusic festival #14 - 24.-26. 6. 2019.

Jarun, Zagreb

INmusic festival je najveći open air festival u Hrvatskoj, a održava se jednom godišnje na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu. U četrnaest godina postojanja INmusic festival prerasta u vrhunski glazbeni događaj i upisuje se na kartu ponajboljih europskih glazbenih festivala na otvorenom. Postaje i međunarodno priznat festival - britanski dnevnik The Times uvrštava ga na listu dvadeset najboljih europskih ljetnih festivala 2008. i 2009. godine, kada biva i nominiran za "The European Festival Awards" u konkurenciji s najvažnijim europskim festivalima. Od tada je INmusic festival primio velika priznanja poput onog National Geographic Travelera koji je uvrstio INmusic među 3 svjetska festivala koja treba posjetiti ili američkog Huffington posta koji ga je uvrstio među 10 svjetskih festivala koje treba posjetiti, a isto su učinili i putnički portali poput GlobalGrasshoppera i TravelFreaka. Prošlih godina to je učinio i CNN uvrstivši INmusic dvije godine za redom među 50 najboljih festivala u svijetu te britanski BBC koji je objavio odličnu recenziju INmusic festivala. U 2017., 2018. i 2019.  godini INmusic biva odabran u društvo najboljih svjetskih festivala po odabiru kultnog britanskog NMEa, uz bok američkoj Coachelli, kultnom Glastonburyu i Isle of Wightu, i dr. Ako se prisjetimo samo nekih od headlinera koji su protutnjali glavnom pozornicom INmusica proteklih godina jasno je i zašto se INmusic upisao na kartu festivala koje treba posjetiti: Kings of Leon, Arcade Fire, Florence + The Machine, Queens of The Stone Age, PJ Harvey, The Black Keys, Pixies, Arctic Monkeys, New Order, Mando Diao, Placebo, Franz Ferdinand, Nick Cave and The Bad Seeds, Alt-J, Kasabian, David Byrne, St. Vincent, Rudimental, Moby, Lily Allen, Iggy & The Stooges, Flaming Lips, Kraftwerk, Billy Idol, Massive Attack, Morcheeba, The Prodigy, Alice in Chains, Interpol, Jamiroquai, Cypress Hill, Sonic Youth...i mnogi drugi.

Uz glazbeni program, INmusic festival nudi i kamp za posjetitelje koji se nalazi na dva otoka Velikog jezera; Otoku Univerzijada i Trešnjevka. Osim toga, INmusic nudi organizirane izlete na atraktivna odredišta u Hrvatskoj. Festival nastavlja širiti gastronomsku ponudu i uključuje i razne edukativne sadržaje.

Od 2016. festivalska lokacija bogatija je za jedinstveni sadržaj - prvu svjetsku repliku Teslinog tornja visoku 30 metara. INmusicova replika Teslinog tornja spaja znanost, kulturu, umjetnost i obrazovanje, a za vrijeme INmusic festivala funkcionira kao posebna posebna audio-vizualna pozornica!