Superorganism

Osmeročlana grupa Superorganism okuplja internacionalne glazbenike uključujući glavnu pjevačicu Orono Noguchi, koja je sasvim slučajno došla u bend. Pjevačica je bila fan grupe The Eversons u kojoj je prethodno svirao dio benda, a nakon njihovog koncerta u Japanu su se upoznali i ostali u kontaktu, a njihovo prijateljstvo se razvilo u sjajnu suradnju. Orono je početkom 2017. godine sudjelovala u projektu s grupom koja se kasnije razvila u Superorganism, a njihov prvi singl "Something For Your M.I.N.D." postao je planetarno popularna pjesma.

Superorganism rasprodaju sve koncerte koje najave, gostovali su u prestižnim glazbenim emisijama poput one Joolsa Hollanda i BBC Sound of 2018, a 2. ožujka 2018. godine su objavili i album prvijenac "Superorganism" za Domino Records. Kako ističu kritičari diljem svijeta, Superorganism je indie pop senzacija o kojoj će se još dugo pričati, a hrvatska publika ih ima priliku otkriti uživo na pozornici INmusic festivala #13!

 

Superorganism će nastupiti na INmusicu #13 u sklopu cijenjenog Europavox projekta, čiji je INmusic festival ponosni partner. Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom sufinanciran je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.