Booka Shade

INmusic #12 u suradnji s EUROPAVOX projektom predstavio je njemački je duo Booka Shade čiji su članovi Walter Merziger i Arno Kammermeier, veterani frankfurtske elektronske scene. Glazbenu karijeru započeli su u Frankfurtu, orijentirajući se na početku na synth-pop te su vrlo brzo pridobili velik broj obožavatelja. Sada već legendarnu dance izdavačku kuću Get Physical Music osnovali su 2002. godine, a ona im je postala platforma za objavljivanje vlastite glazbe. Tri godine kasnije izašli su njihovi EP-ovi "Mandarine EP" i "Body Language" čiji je izniman uspjeh omogućio Booka Shadeu internacionalnu prepoznatljivost. Nakon etabliranja na globalnoj glazbenoj sceni, Booka Shade nizali su mnogobrojne uspjehe i postali prepoznatljivi po uzbudljivim nastupima uživo. Između ostalih bili su i headlineri na nekim od najvećih svjetskih festivala poput Glastonburya, Coachelle, Rock Werchtera, Red Rocks…

No, glazba Booka Shade nije rezervirana isključivo za obožavatelje elektronske glazbe – ovaj dvojac nastupao je i na svjetski poznatom festivalu jazz glazbe u Montreuxu te surađivao s poznatim pijanistom klasične glazbe, Lang Langom.

U svojoj dugoj i bogatoj karijeri, Booka Shade objavili su čak sedam studijskih albuma; Memento (2004), Movements (2006), The Sun & the Neon Light (2008), More! (2010), Eve (2013) i Movements 10 (2016) i Galvany Street (2017).