Slaves

Slaves

Mladi britanski punk-rock sastav Slaves, čiju glazbu često opisuju kao “britanski punk s grubim blues/garažnim rifovima”, osnovali su 2013. godine gitarist Laurie Vincent i bubnjar Isaac Holman. Njihov grub, žestok i Britancima jedinstven zvuk inspiriran je bendovima poput Joy Division, Crass i Refused. Nedugo nakon osnutka, Slaves su privukli pažnju publike mnogobrojnim, upečatljivim i nadasve energičnim nastupima.

Njihov prvi studijski album Are You Satisfied, u izdanju EMI-a, izašao je u kasno proljeće 2015. godine. Već u prvom tjednu zauzeo je osmo mjesto na britanskoj ljestvici najprodavanijih albuma, a iste godine je bendu zaradio i nominaciju za prestižnu Mercury nagradu. Njihov drugi album Take Control na kojem se nalazi i suradnja s Mike D-om iz Beastie Boysa objavljen je u rujnu 2016. godine. Kao i njegov prethodnik postigao je velik uspjeh i u prvom tjednu zauzeo visoko šesto mjesto na ljestvici najprodavanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Slavesi i njihova nezaustavljiva energija hrvatskoj publici će se predstaviti na dvanaestom izdanju INmusic festivala, gdje se Slaves pridružuju najatraktivnijem festivalskom line-up u regiji i spektakularnim izvođačima – Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaelu Kiwanuki i mnogim drugima!