Flogging Molly

Flogging Molly

Flogging Molly – kultna irsko-američka, keltska-punk sedmorka, okupila se 1997. godine u Los Angelesu. Nazvani prema pubu Molly Malone's u kojem su održali prve nastupe, svoj prepoznatljiv zvuk – kombinaciju tradicionalne keltske glazbe i rocka, razvijali su spajajući tradicionalne irske instrumente s instrumentima poput gitare, bubnjeva, violine…
Vrlo brzo privukli su velik broj fanova te je 2000. godine izašao i njihov prvi studijski album Swagger. Nasljednik njihove debitantske uspješnice bio je Drunken Lullabies 2002. godine, a slijedili su Within a Mile of Home 2004., Float iz 2008. koji je ujedno postao i njihov najuspješniji album s hit singlovima poput Paddy’s Lament i You Won’t Make a Fool Out Of Me te njihov posljednji studijski album Speed of Darkness iz 2011. godine koji je zauzeo visoko deveto mjesto na Billboardovoj ljestvici najprodavanijih albuma. Njihov novi studijski album LIFE IS GOOD biti će objavljen 2. lipnja ove godine, a publika INmusic festivala među prvima u Europi imati će priliku poslušati njihove najnovije pjesme.

Flogging Molly jedan su od najboljih i najzabavnijih live izvođača današnjice, a između benda, hrvatske publike i publike INmusic festivala odavno plamti koncertna ljubav. Flogging Molly će i na dvanaestom izdanju INmusic festivala rasplesati i oduševiti sve okupljene!