Flogging Molly

Flogging Molly

Definitivno jedan od najzanimljivijih i najzabavnijih bendova koji se mogu zamisliti na glazbenim festivalima obogatit će i line up nadolazećeg INmusic festivala koji će se održati od 23. do 25. lipnja 2014. godina na jarunskom Otoku mladosti. Uz do sada potvrđene The Black Keys, Pixies i MGMT, listi festivala se pridružuje sedmeročlani irsko-američki punk bend iz Los Angelesa, Flogging Molly! Flogging Molly su sjajan live bend, a u to ćete se moći uvjeriti na devetom INmusic festivalu, i to na OTP World Stageu!

Flogging Molly je osnovan 1997. godine u Los Angelesu. Ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali svoje prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s ostalim instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vode ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma "Swagger" (2000.), koji je ispunio početna očekivanja i prodao se u više od 50.000 primjeraka.

Uslijedio je 2002. godine „Drunken Lullabies", na kojem se izdvajaju singlovi "Rebels of the Sacred Heart" i "The Son Never Shines (on Closed Doors)". Album „Float" postao je njihov najuspješniji album, na kojima su singlovi "Paddy's Lament" i "You Won't Make a Fool Out of Me". Godine 2011. izdali su posljednji studijski album "Speed of Darkness" koji je završio na broju 9 Bilboardove glazbene ljestvice. Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milijun i pol prodanih nosača zvuka. Kao prvenstveno live bend, Flogging Molly nastupaju više od drugih bendova te su stalno na velikim svjetskim turnejama, što dovoljno govori o njihovoj popularnosti. Na INmusicu su nastupili 2010. godine i održali jedan od najzabavnijih nastupa festivala!