Digitalism

Digitalism

Residentadvisor napisao je sljedeće; "Ako Franz Ferdinand stvara rock muziku koja tjera ljude na ples, Digitalism stvaraju plesnu muziku koja tjera ljude na rock'n'roll."

Jens Moelle i Ismail "Isi" Tuefekci su hamburžani ujedinjeni pod nazivom Digitalism. Njihov glazbeni izričaj je elektronika, a kako je uobičajeno u tom žanru, zanat su ispekli remiksirajući razne izvođače kao što su Klaxons, Test Icicles ili recimo Futureheads.

Rezultati su vrlo vidljivi, naime kada svira neki remiks Digitalisma, plesni podiji se munjevito pune. Singlovi poput "Zdarlight" ili "Jupiter Room" koje su sami producirali, pokrenuli su hype oko ovog dvojca, a ubrzo ih jer primijetila francuska izdavačka kuće elektronike Kitsuné, te im ponudila ugovor.

O debi albumu "Idealism", koji je izašao u lipnju 2007. godine, Jens je kazao sljedeće "to je pokušaj širenja vidika i stvaranja novih struktura koje vam u isto vrijeme stvaraju osjećaj nečeg vanzemaljskog i upuštanja u nešto sasvim novo."

Godine 2007. izlazi singlica "Pogo", na radost svih ljubitelja elektronike. Duo nakon toga više ne svira samo samo u klubovima nego redovito zauzimaju velike pozornice na cijenjenim glazbenim festivalima poput Lollapalooze, Melt!-a, Hurricanea, Coachelle ili South By Southwesta.

Njihovi remiksevi redovito nalaze svoje mjesto u popularnim video igricama, a na INmusicu ćemo ih gledati i slušati na OTP Wolrd Stageu.