yem kolektiv

yem kolektiv

DJ kolektiv koji će vas ove godine zagrijati na Balkan partyju te Silent partyju

Silent Party Dj's

DJ Zonzo
Idejni začetnik yem kolektiva, kotačić koji ga pokreće. Mlađoj publici poznat kao glavni organizator Retrostep: Pendulum vs. The Prodigy partya, a starijoj zbog yema od Jabuke. Iskustvo je brusio organizacijom koncerata, brucošijada i dvogodišnjim vođenjem sekcije zadužene za DJ-ing i noćni program zagrebačkog kluba KSET. Od rujna 2012. je jedan od voditelja programa u Tvornici Kulture gdje organizira Take Me Out! vs. Dance Department, Kultivator i Retrostep klupske programe.

DJ Sin
Jedan od mlađih, ali zato jedan od iskusnijih na području DJ-inga. Osim puštanja bavi se i produkcijom vlastitih stvari, a njegova kvaliteta se očituje u suradnji na žanrovski različitim klupskim programima (Retrostep / Dance Department) na kojima pronicljivo spaja svoju rock dušu i electro vibru. Zaljubljenik je u progresivan zvuk, bilo da je riječ o rocku ili o progressive tehno/houseu.

DJ Hlad
Na početku je brusio zanat 4 godine na Radio Studentu gdje je imao svoju glazbenu emisiju "Zvučni zid". Zatim je s radio valova prešao u klupsku varijantu puštanja glazbe. U TMO! kolektiv se usidrio 2010. godine gdje je prve dvije sezone puštao glazbu u klubu Purgeraj. Poput kojekakve bolesti proširio se po ostalim zagrebačkim klubovima, a često nastupa u Šibeniku, te kako kaže jedan od najdražih gigova pamti u Rijeci u bivšem klubu Place. Žanrovski Hlad je raznovrsan. Hoćeš indie rock, eto ti ga. Više vas zanima indie 90-ih, boom šiba. Electro indie, može! Kažeš hip hop i r'n'b, no problemo. Prilagođava se ekipi kao virus na stanicu.

DJ Loc Dogg
Glazbeni kritičar, DJ, reper, nepoznat široj i užoj javnosti. Njegove recenzije možete pratiti na www.kultivator.hr, njegove live setove možete slušati na najluđim indie/electro tulkasima u Tvornici, njegove pjesme nemojte ni tražiti. Loc Dogg miksa sve, od hip hopa do synth-swag-electro-house-gay elektronike. Ako tvoje slušalice budu svijetlile u njegovoj boji znači da si spreman za najteže životne izazove. Swag.

DJ Mikhee
Ekonomija joj je posao, a glazba joj je strast, s naglaskom na dub/d'n'b/jungle sound. Dok skuplja iskustvo i znanje potrebo za otvaranje marketinške agencije, briše prašinu s ploča i vraća nostalgiju na vašu zabavu.
 U DJ biografiji su joj zabilježeni nastupi na SeaSplash festivalu, Riddim'n'Culture koncertima te masovna histerija koju je izazvala svojim setom 90-ih na brucošijadi FER-a. Ako nju pak pitate, onda joj je nadraži nastup bio na ovogodišnjem FMFS festivalu u Splitu, gdje je zajedno s DJ Sinom rasplesala preko 600 posjetitelja.

DJ Disco Helga
Počela je kao DJ u KSET-u, jedna od osnivačica electro pop/synthnu disco programa Dance Department. Zaljubljenica je u synth 80-ih i francusku house produkciju. Kaže da bi se udala za Dangera a na svadbi bi joj svirao Daft Punk. Za one najidržljivije na INmusicu priprema deeparu, odnosno deep house.

DJ Pitch Invasion
Mladi i ambiciozni student pravnog fakulteta.
 Utjehu ili bolje rečeno bijeg od silnih spisa pronalazi upravo u Djingu. Kad bi izdvojio top 5 izvođača, onda bi se čak troje s ovogodišnjeg INmusica našli na tom popisu: Arctic Monkeys, Bloc Party i Basement Jaxx. Glazbeni afiniteti su mu usmjereni k britanskoj sceni, bez obzira o kojoj dekadi ili žanru je riječ.
 Za INmusic priprema povratak u rane 90-e i početak breakbeat, big beat scene.

Balkan party

DJ Lilly Rooster
Krajem 2012. godine pridružuje se yem kolektivu i počinje, osim u KSET-u, puštati i na raznim after partyima Tvornice Kulture te je rezidentica u The Beertiji. Osim što voli otkrivati nove indie bendove također preferira obrisati prašinu s onih starih, davno zaboravljenih ex yu/novovalnih izvođača. I dok je tako izgubljena u jazu između retro i indie glazbe, sjedne i popije pivu.

DJ Babilonska
Balkan party je idelan stage za Babilonsku iz razloga što je upravo svoj prvi Balkan party radila izvan Balkana, na ovogodišnjoj Elektrijadi u Mađarskoj, gdje je rasplesala “tehničare” svojim novovalno/ex yu/zar su još živi/ pjesmama. A u prilog joj ide i to da je bila zadužena za koncertne ex yu/world music aftere u Tvornici Kulture (Pozdrav Azri / Kultur Shock...)

DJ Poma
Trenutni voditelj Disco sekcije KSET-a, polaznik SAE instituta u Ljubljani i član nekoliko bendova čija imena ni on nije upamtio. Kad ne lupa po bubnjevima, lupa po pomama da brže pocrvene. (#humor). Zaljubljenik je u Kultur Shock i Gogol Bordello pa smo vam samim time i otkrili u kojem smjeru će se kretati njegova Balkan playlista!