Ministarstvo psihodelije

Ministarstvo psihodelije

Ministarstvo psihodelije osigurava dobar provod u Šumi Striborovoj. Svakog festivalskog dana do ranih jutarnjih sati zabavljat će vas razni DJ-i.

MaJah (Chilli Bar)
Još od malih nogu, privučena crno-bijelim tipkama, spoznaje moć zvuka i harmonije. Otada je sve što radi povezano s tom predivnom vibracijom: od klasične glazbene naobrazbe pa do audio inženjeringa. U razdoblju od 2001. do 2006. godine emitira emisiju Wake up call (Radio Student), s naglaskom na Jamaican Roots & Dub Reggae ritmove. Od 2008. do 2010. godine uređuje i vodi emisiju Back Home (Radio SC, Zg), tada jedinu glazbenu emisiju o psychill glazbi na ovom području. U svojim glazbenim odabirima orijentirana je na psihodeličnu chill i dub, meditativnu, ritualnu, tribal, dark ambient, eksperimentalnu i world glazbu. Rezidentica je već dobro poznatog Chilli Bara.

Morf (Hypnodelix)
Mladi grafički dizajner koji se voli i auditivno izražavati. Član Hypnodelix posade. Odrađuje svoju prvu gažu na godišnjici skvotiranja u Klaonici, a ubrzo zatim su se naredali nastupi po zagrebačkim klubovima pa i na prvom Mo:dem festivalu. Surađivao sa kolektivima poput: Oddvod, Reciklaonica, Ministarstvo Psihodelije, itd. Vrti uglavnom breakse / tech funk sa psihodeličnim prizvukom. No nije mu stran ni mračni full-on i ostale varijante psihodeličnog trensa...

Peace Defender (Tamna Tvar)
DJ Peace Defender još je na početku karijere shvatio da mu izražavanje emocija neće biti moguće unutar klasičnih rock 'n' roll okvira.Malo pomalo uključio se u zagrebačku psytrance ekipu koja je tada tek postala punoljetna. Nije prošlo dugo prije postavljanja prvih zvučnika u prostor kluba ATTACK. Trenutačno organizira partije u vlastitoj produkciji naziva Tamna Tvar u klubu AKC ATTACK u prostorima Medike. Volim vrtiti zvuk koji se generalno i u posljednjih nekoliko godina naziva forest - smatra da je generalizacija jednog glazbenog pravca u podžanrove potpuno lame jer glazba je glazba, a psytrance je psytrance i podjele mu nisu potrebne.Ono što gosti mogu očekivati je nešto što bi DJ nazvao mračnijom stranom psytrancea koja se vrti na brzinama koje će posjetiteljima frekvencijski najviše odgovarati između jedan i pet ujutro. Ona nije mračna zbog vremena u kojem se pušta, već zbog atmosfere koja se njome stvara.

Pila (Ministarstvo Psihodelije)
Pila se pridružio psihodeličnoj trance struji preko techno scene, u čiji ga je svijet uveo njegov stariji brat, također DJ. Nakon mnogo godina provedenih na plesnom podiju, želja da se iskuša u DJ-ingu je došla sama od sebe. Par mjeseci nakon prvog nastupa 2005. godine postaje dio kolektiva Ministarstva Psihodelije. Do danas je Pila svirao na mnogim lokalnim i inozemnim partyjima i festivalima. Svoj ​​stil prilagođava vremenu, mjestu i atmosferi, a ima tendenciju i odabrati teže i mračnije skladbe s puno više psihodeličnih melodija.

Tomislav (Teleport)
Jedan od prvih zagrebačkih goa trance DJ-a. Aktivno se bavi glazbom još od 1996. godine. Uspješno je vodio Teleport trance emisiju na Radio Studentu i svirao na kultnim partyima kao što su open air Ponikve, Year of the tiger i Future Shock. Za ovaj party priprema selekciju najboljih izdanja iz svoje bogate kolekcije.

Val Vashar (Ministarstvo Psihodelije)
Val Vashar je zapravo Val Kurtin - disc jockey specijaliziran za progressive i chill out trance glazbu. Bez obzira radi li se progg, tech, minimalističkom, mračnom ili downbeat stilu - zajednički nazivnik onog što svira je psihodelija. U pristupu glazbi čuva svoju staru D.I.Y. filozofiju i punk stav. Zabava i zadovoljstvo jedini su mu ciljevi što se glazbene karijere tiče. Od sredine 2009 radi kao label DJ za australski Zenon Records i njemački Glitchy.Tonic.Records... Također kao promotor radi na mnogim projektima, a Ministarstvo Psihodelije je najveći. Misija MP kolektiva je promovirati trance kulturu u Hrvatskoj. Životni i glazbeni moto bi mu bio - bolje izgoriti nego izbliditi!