Franz Ferdinand

Franz Ferdinand

Fenomalan škotski bend nedavno je izdao dva EP-ja koji su su remiksevi pjesama s izdanja 'Covers EP', koje potpisuju Toby Tobias, Wild Geese, David Maloso, Brennan Green i dOP. Trenutno pripremaju četvrti album čije bi pjesme mogli premijerno čuti na INmusic festivalu 2012! Do sada su, uz Franz Ferdinand, svoje nastupe na INmusicu potvrdili New Order, Mando Diao, Gogol Bordello. Ulaznice po cijeni od 290 kuna u prodaji su u Tisak media centrima!

Prijatelji INmusic festivala i miljenici zagrebačke publike Franz Ferdinand posljednjih godina su pokorili svjetske top-liste, osvojili neke od najprestižnijih svjetskih glazbenih nagrada, među kojima Grammy, MTV i Brit Awards i potvrdili svoj status jedne od vodećih svjetskih glazbenih atrakcija.

Škotska rock grupa Franz Ferdinand krenula je osvajati svijet početkom 2004. godine svojim debitanskim albumom i hit singlovima 'Take Me Out', 'Matinee' i 'This Fire'. Nakon što je njihov prvijenac, nazvan jednostavno 'Franz Ferdinand', postigao velik uspjeh, prvo na britanskoj, a potom i na svjetskoj sceni, četvorka 2005. godine, objavljuje novi studijski album 'You Could Have It So Much Better', koji također zasjeda na sam vrh top-lista najboljih albuma. Album "Tonight: Franz Ferdinand" iz 2009. pokupio je najbolje kritike eminentnih glazbenih medija kao što su NME, Mojo, Pitchfork, Rolling Stone i dr., kao što je i pokazala turneja koja je uslijedila.

Svjetski poznati škoti Alex Kapranos (prvi vokal / gitara / klavijature), Paul Thomson (bubnjevi / gitara), Nick McCarthy (vokal / klavijature / gitara) i Bob Hardy (bas gitara), ili jednostavnije Franz Ferdinand, vraćaju se u Zagreb ove godine i nastupaju na sedmom po redu INmusic festivalu!

Diskografija / Albumi:
2004. Franz Ferdinand
2005. You Could Have It So Much Better
2009. Tonight: Franz Ferdinand