Pendulum (Live)

Pendulum (Live)

Postaju jedan od najpopularnijih drum'n'bass bendova, a poznati su po hitovima „Propan Nightmares“, „Tarantula“, „Slam“, „Granit“ i „Fasten Your Seatbelts“. Surađivali su s popularnim Freestylerima, remixirali Prodigy, obradili Metallicu, Coldplay...Dosad izdaju ukupno dva studijska albuma, dok se najnoviji očekuje u svibnju ove godine. Nastupaju na rasprodanim koncertima i velikim europskim festivalima kao što su Glastonbury, Download, Isle of Wight, T in the Park, Reading. Sada dolaze na INmusic festival, a žestoku mješavinu drum'n'bassa i rocka donose na Hidden stage!

Biografija

Pendulum osnivaju 2002. godine u Perthu, u Australiji tri glazbenika koja dijele sličnu viziju i glazbeni background – Rob Swire, Gareth McGrillen i Paul „Et Hornet“ Harding. Popularnost stječu već prvim hit singlom „Vault“ koji osvaja klubove i ljubitelje drum'n'bassa, a kojeg Knowledge Magazine proglašava najboljim singlom 2003. Uslijedili su singlovi „Trail of Sevens“, „Spiral“ and „Ulterior Motive“, „Back to You“, „Still Grey“.... Pendulum se seli u Veliku Britaniju i 2005. godine izdaje album prvijenac „Hold Your Colour“ koji donosi hitove kao što su „Tarantula“, „Slam“ i „Another Planet“, a koji se prodaje u više od 300.000 primjeraka.

Uspjeh Penduluma se nastavlja, potpisuju za Warner Bros./Ear Storm te izdaju hitove „Granite“ i „Propan Nightmares“ koji najavljuju njihov drugi album. „In Silico“, izdan 2008., zasjeda na 2. mjesto ljestvice albuma u Velikoj Britaniji i samo u prvom mjesecu prodaje doseže zlatnu nakladu. Pendulum potvrđuju svoju popularnost svirajući na nizu festivala u Europi i Sjevernoj Americi, pred mnogobrojnom publikom koja je znala doseći čak 50.000 ljudi. Sljedeće godine izdaju live album „Live at Brixton“, CD/DVD set koji zabilježava jedan od njihovih najboljih live nastupa. Njihov najnoviji studijski uradak, najavljen za svibanj, nosit će naziv „Immersion“, a predstavit će ga na Hidden stageu.

Pendulum čine: Rob Swire (vokal/synth/producent), Gareth McGrillen (bass/DJ), Perry ap Gwynedd (gitara), Paul „El Hornet“ Harding (DJ), KJ Sawka (bubnjevi), Ben Mount (MC)

Diskografija / Studijski albumi

2005. „Hold Your Colour“
2008. „In Silico“
2010. „Immersion“

www.pendulum.com
www.myspace.com/pendulum