Flogging Molly

Flogging Molly

Gitara, bodhrán, bendžo, mandolina, bubnjevi, violina, uilleann gajde, končertina, irska frula neki su od instrumenta kojim Flogging Molly stvaraju karakterističan zvuk koji ih proslavlja.Dosad izdaju ukupno četiri studijska albuma, od kojih onaj posljednji „Float“ ostvaruje veliki uspjeh i zasjeda na visoko 4. mjesto američke Billboard top ljestvice. Slove prvenstveno kao sjajan live bend, a ove godine ćemo imati priliku doživjeti ih na Hidden stageu.

Biografija

Flogging Molly je sedmeročlani irsko-američki punk bend, osnovan 1997. godine u Los Angelesu. Ime dobivaju po pubu Molly Malone gdje bend započinje svoje svirke, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s ostalim instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vode ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma “Swagger“ (2000.), koji je ispunio početna očekivanja i prodao se u više od 50.000 primjeraka.

Uslijedio je 2002. godine „Drunken Lullabies“, na kojem se izdvajaju singlovi "Rebels of the Sacred Heart" i "The Son Never Shines (on Closed Doors)". Posljednji album „Float“, snimljen u Irskoj, ukazao je na razvoj njihova izričaja, pokazavši se kao zreliji, iako zadržavši neposrednost koja obilježava njihov rad. „Float“ pronalazi najširu publiku i postaje njihov najuspješniji album, a donosi singlove kao što su "Paddy's Lament" i "You Won't Make a Fool Out of Me“. Uz četiri studijska, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milijun i pol prodanih nosača zvuka. Kao prvenstveno live bend, Flogging Molly nastupaju više od drugih bendova te su stalno na velikim svjetskim turnejama, što dovoljno govori o njihovoj popularnosti. Pred mnogobrojnom zagrebačkom publikom već su nastupili prošle godine u SC-u.

Flogging Molly čine: Dave King, Bridget Regan, Dennis Casey, Matthew Hensley, Nathen Maxwell, Robert Schmidt, George Schwindt.

Diskografija / Albumi

2000. „Swagger“
2002. „Drunken Lullabies“
2004. „Within a Mile of Home“
2008. „Float“

www.floggingmolly.com
www.myspace.com/floggingmolly